sosublog.dk

sosublog.dk

SOSU Århus

Gå til bibliotekets hjemmeside: www.sosubibliotek.dk

Papirbogen har det overraskende godt

Nyt om bibliotekerOprettet af Michael Pilgaard tor, august 11, 2016 08:38:03

Forlagene rystede i bukserne, da digitaliseringen af bøgerne gik i gang. Men papirbogen står stadig stærkt hos danske læsere. Nye tal fra USA peger på fremgang.

Den gode gamle papirbog lever i bedste velgående. Helt friske tal fra den amerikanske forlæggerforening, AAP, viser endda, at papirbogen det seneste år har været i direkte fremgang.

Mens salget af amerikanske e-bøger er faldet for andet år i træk, er salget af papirbøger i hardback vokset med 8,3 pct. fra 2014 til 2015.

En omlægning af den danske bogstatistik betyder, at der ikke findes brugbare tal for udviklingen af salget af papirbøger i Danmark i samme periode, men en række store danske forlag melder samstemmende, at papirbogen har det overraskende godt.

»Nogen spåede for 15-20 år siden, at der ikke ville blive udgivet papirbøger efter 2012, men de dystre forudsigelser har jo slet ikke holdt stik«, siger Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis.Når man leder efter forklaringer på, hvorfor papirbøgerne har klaret sig godt i overgangen til digitalisering, dukker flere svar op.

Johannes Riis fra Gyldendal mener, der er indlysende fordele ved at læse på papir, og at det i øvrigt er sjældent, at et nyt medie slår et tidligere medie helt af banen.

Han er desuden enig med Ilse Nørr fra Forlaget Modtryk, som mener, at liberaliseringen af bogmarkedet har været en fordel for papirbogen. Førsteudgaven af papirbøger er blevet billigere og har fået flere udsalgssteder.

KILDE: Politiken 11-08-2016


Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.