sosublog.dk

sosublog.dk

SOSU Århus

Gå til bibliotekets hjemmeside: www.sosubibliotek.dk

Dokk1 åbner til juni

Nyt om bibliotekerOprettet af Michael Pilgaard tir, marts 10, 2015 13:37:13

Aarhus' nye hovedbibliotek og borgerservice slår dørene op i Dokk1 til juni.

Uddrag fra JP Aarhus | 10.03.2015 | | Sektion: JP Aarhus Side 3 |

af JOSEFINE AAEN


Den endelige dato for åbningen af havnebyggeriet Dokk1 er nu fastsat. Aarhus Kommunes nye hovedbibliotek og borgerservice står klar til at modtage de aarhusianske borgere fra lørdag den 20.

juni.


Dokk1 er med sine 28.000 kvm fordelt på tre niveauer det største kommunale anlægsprojekt i kommunens historie. Ud over bibliotek og borgerservice vil havnebyggeriet bl. a. omfatte flere multisale, projektrum, studieceller og legearealer samt en café for husets gæster.


»De forskellige niveauer kommer til at rumme mange forskellige muligheder og tiltag - og forhåbentligt noget for enhver smag. Der bliver bl. a. legende biblioteker for de mindste, gaming-område for de unge og rolige læsesale for eksempelvis studerende, som har brug for det,« siger forvaltningschefen i Kultur og Borgerservice ved Aarhus Kommune, Rolf Hapel.


Samtidig vil foreninger og andre folkesammenslutninger have mulighed for at leje sig ind i bygningens mange lokaler. Aarhus Kommune er stadig på jagt efter faste lejere til bygningens øverste niveau på 10.000 kvm, svarende til seks store lejemål.


»Vi er fortrøstningsfulde. Flere har vist interesse, og vi er bl. a. i dialog med Stadsarkivet og Kulturhovedstaden,« siger Rolf Hapel.


Dokk1 er en del af Urban Mediaspace Aarhus, som er et byudviklingsprojekt, der skal omdanne inderhavnen fra industrihavn til et aktivt byrum. Formålet med projektet er at skabe sammenhæng mellem byen og vandet.


Læs hele artiklen i InfoMedia